Ο τυροκόμος Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος εκμεταλλευόμενος την παράδοση του νησιού αλλά και τη βοήθεια που του προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία ίδρυσε το 1990 το τυροκομείο του, στον Άγιο Ισίδωρο Γαλανάδου Νάξου. Εκεί παράγει όλα τα παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Νάξου. Πρώτη ύλη για όλα τα παραδοσιακά τυροκομικά μας προϊόντα είναι το εκλεκτής ποιότητας αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα Νάξου, που με περίσσιο μεράκι συλλέγεται σε καθημερινή βάση από τους παραγωγούς μας.Ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η άριστη τεχνογνωσία και ο σύγχρονος εξοπλισμός (πιστοποιήσεις με διεθνή πρότυπα ποιότητας, όπως HACCP, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005), εγγυώνται την καλή πορεία της επιχείρησης.Τα προϊόντα της ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ ΝΑΞΟΥ προωθούνται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Κύπρο, Γερμανία, Τουμπάι, Νέα Υόρκη κ.λπ.)
Τα προϊόντα μας (αρσενικό τυρί, αρσενικό τυρί στο λάδι, γραβιέρα Κουφόπουλος και Π.Ο.Π,μελανοτύρι, κοπανιστή Π.Ο.Π, Άγιος Ισίδωρος) έχουν κερδίσει βραβεία όπως:Βραβείο Gourmet Τυροκαυτερή,2006-2007,ΑθήναΑργυρό Βραβείο Γεύσης, 06/10/2007, ΑθήναΑργυρό Βραβείο Κατσικίσιας Γραβιέρας, Φεστιβάλ Θες/νίκης 2008Αργυρό Βραβείο Γεύσης, 17/10/2009, ΑθήναΑργυρό Βραβείο Γεύσης, 17/10/2009, ΑθήναΧρυσό Βραβείο Γεύσης Αρσενικό τυρί σε λάδι, 22/10/2011, ΠειραιάςΑργυρό Βραβείο Γεύσης Γραβιέρα Κουφόπουλος, 22/10/2011, ΠειραιάςΑργυρό Βραβείο Γεύσης Τυρί Άγιος Ισίδωρος, 22/10/2011, ΠειραιάςΒραβείο Γαστρονόμου, Τυρί Άγιος Ισίδωρος, Αθήνα 2012