Η ιστορία της οικογένειας Γκίνη διασταυρώνεται με το αμπέλι και το κρασί,σύμφωνα με οικογενειακά έγγραφα, περίπου έναν αιώνα πριν.Είναι τότε που οι πρόγονοι αρχίζουν να ασχολούνται συστηματικάμε την καλλιέργεια και την επέκταση των ιδιόκτητων αμπελώνωνστους πρόποδες των Γερανείων Ορών και συγκεκριμένα στην περιοχή Χανίου Μεγάρων.
Μια περιοχή η οποία, λόγω της κλίσης του εδάφους,της χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αλλά και της αμφιθεατρικής διάταξης,προσφέρει ιδιαίτερα ποιοτικά σταφύλια με συμπυκνωμένη γεύση και αρώματα.Αρχικά η οινοποίηση αυτών, με τον τότε παραδοσιακό τρόπο, γίνεται για τηνκάλυψη των οικογενειακών αναγκών.Αλλά σύντομα η υψηλή ζήτηση τούς οδηγεί στο δρόμο του εμπορίου.Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα…. Το μεράκι και η αγάπη της οικογένειαςγια το αμπέλι και το κρασί, οδηγεί το 1967 στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου,για εκείνη την εποχή, οινοποιείου, δυναμικότητας 800 τόνων σε ιδιόκτητεςεγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. στα Μέγαρα Αττικής.
Στην προσπάθεια για ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση καιπροσαρμογή στις νέες τάσεις, γίνονται συνεχείς βελτιώσειςάλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες.Το 1990 η μακρά οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με την παράδοσητης σκυτάλης από τον Κωνσταντίνο Ι. Γκίνη στους δύο γιους του, Ιωάννη και Νικόλαο.Με ενθουσιασμό αλλά και σκληρή δουλειά, προχωρούν στην δημιουργία τηςεταιρείας Ιωάννης & Νικόλαος Κ. Γκίνης Ο.Ε.Κύριο όραμά τους αλλά και στόχος τους είναι η βελτίωση της ποιότηταςκαι ο εκσυγχρονισμός της τεχνικής υποδομής.Έτσι κάνουν συνεχή βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμωςποτέ να ξεχνούν την ιστορία και την παράδοση που κληρονόμησαν.Επιλέγοντας με προσοχή ποικιλίες από τη Μεγαρική γη αλλά και απόάλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Σαββατιανό, Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο,Όψιμο Εδέσσης, Ασύρτικο (για τα λευκά κρασιά) καθώς και Αγιωργίτικο, Merlot, Syrah(για τα ερυθρά), προχωρούν στην οινοποίηση αυτών, πάντοτε σε απόλυταελεγχόμενες συνθήκες και με τη ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.Έτσι, λοιπόν, τα βήματα της οικογένειας Γκίνη στο δρόμο της παραγωγής ποιοτικούκρασιού συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό και γνωρίζοντας ότι αυτό το μεράκικληρονομείται από γενιά σε γενιά, ελπίζουμε να μεταλαμπαδεύεται καιστις επόμενες γενιές με το ίδιο πάθος για πολλά χρόνια ακόμα.